Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• При мен е точно така,на допир се усеща и различна температура,в сравнение с пластмасов детайл.При мен на всякъде е Ок,но много лесно се наранява тази армировка,и не давам да се оставя нищо около скоростния лост защото се наранява.
    Alfa romeo GTVex
    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
      Сиво фолио има всякакви нюанси. Каквато е вероятноста да уцелиш цвета на фолиото, 10 пъти по-малка е да оцелиш тази на спрейчето/боята.

Отиваш с геврека в магазина за фолио и търсиш съвпадение. Или направо звъниш на Пешо. Он не пада от небето.
      Може и така да направя бат Пешо е маниак като се сетя какъв детайл ми фолира чак не е за вярване
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
        Аз болтовете ги напипах това ми беше първата работа, ама чакам бат Тони да се включи с някои напътствия, че много мразя да ми идва друг акъл от после Фолио е интересна идея ама цвета забрави да го уцелим пък друг нИ щА
        Tрябва да свалиш еърбега,иначе не излиза,после отвиваш болтчетата отзад и си огин,внимавай като вади да не счупиш едни като щипки има....................Ваденето на бега е по гадната работа,трябва си масивна отвертка дълга за да имаш рамо,нагласи волана да ти е отдолу дупката,вкарваш я в отворите отзад и напъваш надолу/навън все едно/,преди това изключи акумулатора.
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Педалите на ТИ пакета са с износоустойчиво покритие..но след определено време явно и то не помага.
          След закупуване на колата, ме дразнеха.. и не ми се даваха 200 лв за комплект от 4-рите с рест педала...и то от чужбина.
          Смъкнах ги, полирах ги идеално...но се деряха лесно...всеки, който влезеше в колата и ги дереше леко по невнимание.
          Аз лично ползвах микрофибърна кърпа, с която си почиствам обувките преди да вляза в колата.
          Писна ми на всеки няколко месеца да ги смъквам и полирам на ново.
          След дълго търсене намерих начина да ги направя износоустоичиви отново...анодно оксидиране на алуминии.
          намерих фирма да ми свърши тази работа...оригинално имат 20 микрона защитно покритие...аз сложих 70 микрона...цвета се запази...не се промени...
          Снимки след като пристигнат идния вторник при мен с повече инфо за вс, които имат подобно намерение.

Педалите по мое мнение станаха чудесно...по местата, които не бяха полирани до чист алуминии, малките прорези, към гумените елементи...побеляха от химическата вана, както и там където влизат болтовете, който също полирах до блясък!
          Дори на пипане се усеща покритието. Според фирмата-изпълнител (ако някой го интересува ще му дам кординатите, намира се до Сф), дебелината е между 60-70 микрона. Цената на квадратен дециметър е 5лв.
          Часта, която беше побеляля (не беше третиран алуминия до полиране, а си беше на фабричното анодно оксидиране от 20микрона), боядисах. Избрах червено заради червените уреди на колата, червените шевове по салона. Използвах лак за нокти за рисуване...избрах по-скъпа марка. Колебах се между черно и червено...закупих и двата...
          Скоро ще сложа снимка как стоят на колата...само ги пробвах...
          Attached Files
          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 09:54.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Ибаси и гумичката, ибаси кефа, ибаси змията има на нея Някой ако се чуди откъде ми идват глупости сетих се за тоя клип http://vbox7.com/play:2cf0315147

Първоначално публикувано от BO
            Хач пара е това удоволствие (гумичката на педала)?
            22лв с ДДС от Аутоиталия - доставка 4 месеца направо бях забравил, че я поръчах.
            Attached Files
            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 09:53.
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              22лв с ДДС от Аутоиталия - доставка 4 месеца направо бях забравил, че я поръчах.
              Благодаря.
              Естествено на космическа цена, както и предполагах. Е това не мога да го разбера, честно.
              Хубаво, Алфа Ромео, но защо частите са тройно по-скъпи просто не мога да си го обясня...
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                Благодаря.
                Естествено на космическа цена, както и предполагах. Е това не мога да го разбера, честно.
                Хубаво, Алфа Ромео, но защо частите са тройно по-скъпи просто не мога да си го обясня...
                Да ти кажа не ми се вижда скъпо за детайл от интериора дето ти се набива в очите на всяко влизане. Все пак е оригинална част и пътува от Италия, за 166-цата си взех от една морга за 10лв и да ти кажа това ми се видя по-скъпо. А и който не му се дават пари - има ги за без пари в Евро07 само че са без емблема. Някои фирми няма да си направят труда да поръчат такава част, пък дори и всичките 22лв да са им печалба
                sigpic

Comment

• Вече диша ме по добре
                  Attached Files
                  CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                  Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                    Вече диша ме по добре

И си убиваме дебитомера по бързо

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      И си убиваме дебитомера по бързо
                      Това да не е дебитомера на 156 цата
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Вече диша ме по добре
                        Така само си мислиш че диша по добре, освен минуси друго няма да откриеш единия е посочен вече има и още
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Това да не е дебитомера на 156 цата
                          Да, на 159-ката се използват някакви космически технологии за изработка на дебитомерите.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Да, на 159-ката се използват някакви космически технологии за изработка на дебитомерите.
                            Е той за това е 3 пъти по-скъп

Comment

• Хм, сега и моя ли да махам? Вярно, че K&N ми вдигна разхода с около половин литър, явно диша и папка по-добре с него.
                              Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                                Е той за това е 3 пъти по-скъп
                                Може, не споря.
                                Ама все си мисля, че цената е такава, защото сте курназ момчета.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Working...
                                X